Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SBTF


EM fick en värdig avslutning med stående ovationer för en stor tysk mästare. 16 år efter sitt första singelguld och sex efter sitt senaste tog han sitt sjunde i Alicante.
 
Hört talas om små marginaler? Dessa hade inte Mattias Falck/Kristian Karlsson med sig i EM-finalen mot Gardos/Habesohn. Tre set slutade 9–11 och ledde till österrikiskt guld.
 
Nej, det Kristian Karlsson och många med honom hoppades på slog inte in – en svensk i EM-final i singel för första gången på 18 år. Ovidiu Ionescu vann semin med 4–1.
 
Åtta matcher, fyra semifinaler och fyra finaler, återstår av EM-programmet i Alicante. Blir det två finaler för Kristian Karlsson, som har sällskap av Mattias Falck i dubbeln?
 
Medaljen är säkrad. Efter ett otal blixtrande dueller gick Kristian Karlsson segrande ur EM-kvarten mot Marcos Freitas. Siffrorna: 11–8, 5–11, 11–9, 11–5, 10–12, 6–11, 11–8.
 
6 stycken Norrlandsdistrikt; Hälsingland, Ångermanland, Jämtland/Härjedalen, Medelpad, Västerbotten och Norrbotten har under året påbörjat arbetet för att slås ihop till ett stort Norrlandsdistrikt.
 
Revansch efter sex år? I och med 4–0 i semin mot Ruwen Filus/Ricardo Walther möter Mattias Falck/Kristin Karlsson Robert Gardos/Daniel Habesohn i finalen. Precis som 2012.
 
Vid 3–1 i set och 6–3 i fjärde mot Noskova/Polcanova i EM-semin placerade de flesta Matilda Ekholm/Georgina Pota i söndagens dubbelfinal. Men allt vältes över ända.
 
Jon Perssons sjusetare följdes av ännu en med Kristian Karlsson i huvudrollen. Det small friskt när Kristian vände 1–3 till 4–3 mot Kou Lei och tog sig till kvartsfinal.
 
Jon Persson hade kopplat greppet om Benedikt Duda, ledde med 3–2 i set och 8–6 i sjätte. Då tog det roliga slut. Tysken vann nio raka bollar och skiljesetet med 11–3.
 
Från långköraren med 4–3 mot Stephanie Loeuillette till en snabbt avverkad åttondel med 0–4 mot Han Ying. Vilken kontrast från ena dagen till den andra för Matilda.
 
Sveriges EM-spelare är pigga före lunchtid. Mattias Falck/Kristian Karlsson tvekade inte att slå Gauzy/Lebesson med 4–1 och säkra Sveriges andra dubbelmedalj i Alicante.
 
Där kom svenskmedaljen i EM, tack för det. Matilda Ekholm och ungerskan Georgina Pota lyckades bryta ned Sabine Winter/Petrissa Solja, Tyskland med 11–7 i skiljesetet.
 
Redan på lördagsförmiddagen får vi besked om Sverige får några medaljer i dubbelklasserna. Då går Ekholm/Pota och Falck/Karlsson in i kvartsfinalerna.
 
Kristian Karlsson vann med 4–2 och Jon Persson med 4–0 och finns med bland de 16 sista herrspelarna på lördagen. Truls är inte där. Men han störde självaste Samsonov.
 

Postadress:
Smålands Bordtennisförbund
Box 485
551 16 Jönköping

Besöksadress:
S:t Göransvägen 31, 554 54
551 16 Jönköping

Kontakt:
Tel: 036-34 54 79
E-post: kansli@smalandspingis.se

Se all info